Annars började dagen tidigt som vanligt med en morgonpigg Adam. Men efter frukost somnade vi till i soffan och sov i 4 timmar!!! Jag som skulle göra massor. Iof så har jag haft lite feber sen igår och Adam är krasslig han med så det var nog meningen att vi skulle sova lite....Har ändå haft ork till att tillaga både lövbiff och glassmet ikväll. Men nu blir det soffläge. God helg på er!
Lövbiffsrullader
2 personer
4 st lövbiff
200 g creme bonjour deluxe kantarell (2 burkar) (går att byta mot annat)
1 msk hackad persilja
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 msk kalvfond
klyftpotatis
Sätt på ugnen och gör klyftpotatis på valfritt sätt.
Medan potatisen är i ugnen tillaga kött och sås.
Lägg ut lövbiffen. Fördela och bred ut creme bonjour över lövbiffen.
Strö sedan över hackad persilja.
Rulla ihop lövbiffen (använd tandpetare för att hålla ihop dem om du har) salta, peppra och stek i smör tills de är genomsteka.
Lägg de stekta rulladerna i en form medan du gör såsen.
Häll vattnet i pannan och rör om för att få ut smakerna från pannan. Häll sedan över i en kastrull.
Tillsätt grädde, creme fraiche och creme bonjour i grytan. Koka upp och smaka av om du behöver salta, peppra eller ha i mer kalvfond. Koka ner såsen i några minuter eller red av om du vill ha lite tjockare sås.
Häll såsen över rulladerna för att de ska återfå lite värme. Servera med potatisen.
Mums tack för ännu ett härligt recept : ) kram Sofia
SvaraRaderaDet där lätt och såg jätte gott ut!
SvaraRaderaRiktigt härlig helgmat!!
SvaraRadera