Jag och Adam hann iaf fira lite fredag igår, för ja, idag tar vi helg. Pappan i huset får dock jobba en dag till. Men när det är "fredag" då fikar vi och äter nåogt hyffsat gott. Jag som påstod att vi inte hamnat i tacoträsket gjorde tacos, i form av en tacopaj, för andra veckan i rad, hur ska detta sluta?!
Denna tacopaj är inte en traditionell paj utan man kanske kan kalla det gratäng eller LCHF-moderad paj. Jag fick smaka den här hos grannen en kväll och den var så enkel och god så jag snodde åt mig receptet.
Grannens tacopaj
max 30 min
bra till matlåda
1 kg nötfärs
2 påsar tacokrydda
2 burkar creme fraiche
1 burk(förpackning) phiadelphiaost original
2 st paprikor, röda
riven ost
Tillbehör: sallad och diverse grönsaker efter önskemål, tacosås, tortillachips.
Sätt ugnen på 220 grader.
Stek köttfärsen och ha på slutet i kryddpåsarna. (Jag spädde inte med vatten den här gången).
Medan du steker köttfärsen blandar du creme fraichen och phiadelphiaosten till en slät smet.
Bred smeten i botten på en ugnsfast form.
Börja sedan att kärna ur paprikan och strimla sedan paprikan för att sedan hacka i småbitar.
När köttfärsen är färdig bred ut det ovanför phiadelphiaostsmeten .
Ha sedan över paprikahacket ovanför köttfärsen och toppa med riven ost.
Ställ sedan in gratängen i ugnen i ca 15 minuter, tills osten fått lite färg.
Under tiden kan du göra i ordning de övriga tillbehören.
Sedan är det bara att äta och ha det gott!
Fredag = tacos. Den här pajen lät riktigt gott.
SvaraRaderaÖnskar en trevlig fredag och helg