Gratinerad falukorv med champinjonhack
4 port
max 30 minuter (om du utnyttjar och planerar tiden väl)
bra till matlåda
ca 500 g falukorv
1 paket finkrossade tomater
ca 200 g champinjoner
1-2 dl riven ost (beroende på hur mkt man vill ha)
salt och peppar
potatis för fyra personer
smör
mjölk
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen och börja kokningen av den.
Bred ut de finkrossade tomaterna på botten i en ugnsfast form.
Skär falukorven i rätt så tjocka skivor och lägg dem ovanpå (i) de finkrossade tomaterna.
Hacka champinjonerna och blanda med ost. Salta och peppra.
Ha på champinjonhacket ovanpå korven.
In med formen i ugnen i 20 minuter
Under de 20 minterna ska potatisen hunnit koka färdigt.
Gör mos av potatisen med mjölk, smör, salt och peppar.
Smaka av....
För viktväktare:
Själva gratängen med korven är 9 pp.
Tillbehör kan du välja själv och lägga till tillbehör t ex 1 port potatis 3 pp.
Jag äter inte korv så ofta, vet faktiskt inte varför. Detta recept kan få mig att köpa korv.
SvaraRaderaVedums korv gillar jag, men antar att du provat den ;-)
Fortsatt trevlig onsdagkväll
Blir så inspirerad att testa nya rätter då jag är inne hos dig : ) Tack för recepten : ) kram Sofia (inte halvnaken utan fullt påklädd just nu iallafall ; ) hi hi
SvaraRadera