2012-01-13

Tacokryddade hamburgare med avokadoröra

Fredagskväll innebär tacos eller? Ja, vi har inte hamnat i taco-träsket än men ibland så tar vi till det någon gång under veckoslutet. Idag hade vi tacoburgare till middag. Hemmagjorda hamburgare är ju såklart bäst. Jag klarar inte av att äta färdiga. Till hamburgarna hade vi de vanliga tillbehören men också en avokadoröra. Såklart blev det massa mat över och det passar utmärkt att ha till lunch imorgon.



Tacoskryddade hamburgare med avokadoröra

4 port
max 30 min
bra till matlåda



400 g nötkött
1 msk tacokrydda
½ tsk salt
formbröd


Avokadoröra
2 st avokados

2 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad gul lök
2 msk finhackad gärslök (jag använde mig av fryst)
salt och peppar


Tillbehör: sallad, tomat, gurka, tacosås, chips (eller de tillbehör du brukar ha)


Gör avokadoröran först.
Dela och kärna ur de två avokadorna.
Mosa dem i en skål. Blanda i resten av ingredienserna till röran.
Låt röran stå och dra sig i kylen medan du gör hamburgarna.

Blanda nötkött, tacokrydda och salt.
Forma tunna hamburgare, ca 8 st, stek i smör i stekpannan. 

Medan du har koll på hamburgarna  så skär upp sallad, tomat och gurka. 
Rosta sedan formbröden som du kan ha som hamburgerbröd. 



3 kommentarer:

  1. Jag måste göra något gott med mina avokados jag köpt. Var sugen på guacamole, kanske skulle göra några burgare till.
    Hoppas du får en skön helg!

    SvaraRadera
  2. Hamburgare är ju aldrig fel!

    Fin blogg:-) Jag önskar dig en trevlig helg.

    SvaraRadera
  3. Avokadoröra är så gott. Gjorde guacamole på veckan och använde den till quesadilla!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...