2012-02-25

Bacon- och spenatcouscous

 Lördag och mellodax idag igen då. Jag får väl se om jag orkar hålla uppe di blåe så att jag slipper läsa om resultatet imorgon på aftonbladet. Jag har nämligen hamnat i någon form av komaläge på kvällarna. Fasen vad svårt det är att hålla uppe ögonen efter åttasnåret.

Till helgens lunch, eller varför inte till vardags kan jag rekommendera denna snabba rätt. Görs i ett naffs. Receptet har jag hittat på Keldas hemsida.


Bacon- och spenatcouscous



4 port
15-30 min



3 dl Kelda pastasås mild ost
4 dl färdig couscous
1 pkt bacon, á 140 g
70 g babyspenat, ca en påse
smör/olja (ca 1 tsk)
½ dl hackad gräslök


Sätt ugnen på 180 grader. Lägg bacon på bakplåtspapper på en plåt och in med det i ugnen tills baconen är knaperstekt.
Under tiden baconen är i ugnen:
Koka couscousen enl anvisning på förpackningen.
Värm upp pastasåsen och tillsätt gräslök.
Fräs spenaten i smör i en het panna.
Baconen bör sedan vara färidg. Bryt den i mindre bitar och vänd ner den tillsammans med spenaten i couscousen. Servera med såsen. 





Adam i farten igen. Han ville ju att jag skulle ta kort på hans mat också!!!




5 kommentarer:

  1. Helt i min smak :-) Tack för tips!

    Klart att lille jag vill vara med.
    Ha en skön lördagkväll!

    SvaraRadera
  2. Vilket toppenrecept!
    Söt lilleman är!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan inte annat än att hålla med, men det är ju högst subjektivt!

      Radera
  3. Mums så gott, detta är verkligen något för mig då jag älskar allt som är i :D

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...