Den här efterrätten hittade jag i senaste MåBra-tidningen. Den var verkligen jättegod med sin lena smak men mastig så det var bra att det inte var så stora portioner.
Ljus chokladmousse
3 port15 min + 1 timme i kylen
1 gelatinblad
50 g mjölkchoklad
1 dl mellangrädde 27 %
1 äggula
1 äggvita
2 msk socker
Garnera med:
Bär
ngn form av rån
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 min.
Bryt chokladen i bitar och lägg den med grädden i en rostfri skål.
Ställ skålen i ett vattenbad och värm tills chokladen har smält.
Ta upp gelatinbladet och rör ner det i den varma chokladgrädden.
Tillsätt äggulan och rör om. Låt svalna.
Vispa äggvitan styv tillsammans med sockret. Vänd sedan ner den i chokladkrämen.
Fördela smeten i små koppar eller skålar. Låt stå i kyl i en 1 timme för att stelna.
Servera med bär och rån.
Den här verkar riktig god. Älskar chokladmousse!!
SvaraRaderaDen var jättegod!!!
RaderaSer urgott ut : ) Här städades det också idag måste nog också ordna lite efterrätt : ) kram Sofia
SvaraRaderaÅh så gott, vi kanske ska byta mousse med varandra ;)
SvaraRadera