2012-02-26

Ljus chokladmousse

Söndag är lika med tvätt- och städdag hemma hos oss. Men, bara för att göra mödan värt besväret så serverar vi efterrätt till dagens middag. Kanske efterrätten gör att man inte behöver tänka så mycket på morgondagens jobb eller att helgen har gått sådär jättesnabbt igen.

Den här efterrätten hittade jag i senaste MåBra-tidningen. Den var verkligen jättegod med sin lena smak men mastig så det var bra att det inte var så stora portioner.


Ljus chokladmousse

3 port
15 min + 1 timme i kylen



1 gelatinblad
50 g mjölkchoklad
1 dl mellangrädde 27 %
1 äggula
1 äggvita
2 msk socker


Garnera med:
Bär
ngn form av rån



Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 min.
Bryt chokladen i bitar och lägg den med grädden i en rostfri skål.
Ställ skålen i ett vattenbad och värm tills chokladen har smält. 

Ta upp gelatinbladet och rör ner det i den varma chokladgrädden.
Tillsätt äggulan och rör om. Låt svalna.



Vispa äggvitan styv tillsammans med sockret. Vänd sedan ner den i chokladkrämen. 
Fördela smeten i små koppar eller skålar. Låt stå i kyl i en 1 timme för att stelna. 
Servera med bär och rån. 

4 kommentarer:

  1. Den här verkar riktig god. Älskar chokladmousse!!

    SvaraRadera
  2. Ser urgott ut : ) Här städades det också idag måste nog också ordna lite efterrätt : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Åh så gott, vi kanske ska byta mousse med varandra ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...