Godmorgon!
Är det inte konstigt, när Adam inte är hemma och man har möjlighet att sova lääänge, nä, då vaknar man 5 som han brukar göra. Saken är den att han faktiskt kan sova en timme längre numer - ända till kl 6.Men nu sitter jag här och inser att jag har massor av tid. Skön känsla det också. Så jag börjar dagen med ett litet kärleksrecept.Hur många av oss 80-talister är inte uppvuxna med kärleksmums? Jag är iaf det. Sen blev jag vuxen och kom på att, sjutton gubbar jag har ALDRIG gjort kärleksmums, som morsan gjorde åt oss vareviga veckan nästan på 90-talet! Så i tisdags, när det var alla hjärtans dag gjorde jag i ordning en liten form med kärleksmums till min lilla familj. Halv sats men med helt recept glasyr, MUMS säger jag bara!!!
30-35 bitar (en hel sats)
Ugnsvärme 175 grader
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
Glasyr:
75 g smör
2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vanljsocker
3 ½ dl florsocker
Garnering:
kokosflingor eller strössel. Det är bara fantasin som sätter gränser!
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Häll i mjölken i smöret.
Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken- och smörblandningen.
Häll smeten i en bröad långpanna, 30-40 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 min - låt sedan svalna.
Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken- och smörblandningen.
Häll smeten i en bröad långpanna, 30-40 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 min - låt sedan svalna.
Gör glasyren.
Smält smöret. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
När kakan har svalnat, bred över glasyren och strö på kokos eller tex strössel.
Skär fyrkantiga bitar!
Moffa och ät!!
Mums! ;)
SvaraRaderaKonstigt det där, när man får sova få funkar det inte.
SvaraRaderaDu har i alla fall gjort supersmarriga kakor.
Vilken tur att du kan fördriva morgonen med bakning. Klockan 5 på morgonen är nästan mittt i natten för mig;-D
SvaraRaderaMycket glasyr ska det absolut vara, så smarrigt!
SvaraRadera