
Men, som sagt, inspiration till min bakning behövs. Därför har jag beslutat att utöka bloggen med "månadens sötsak". Det är ett gäng bloggare som bakar något varje månad efter ett särskilt tema. Klicka in och kolla vettja! Men, jag har även införskaffat mig en rejäl bok som jag trånat lite efter 1001 cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser. Den kostade bara 129 kr på ica så det var ett fynd! (bilden är hämtad från adlibris)

Emmas egna müsli
2 dl boveteflingor
1 dl kokos
½ dl linfrön (hela eller krossade spelar ingen roll)
½ dl solroskärnor
½ dl pumpafrön
½-1 dl valfria hackade nötter (jag använder oftast mandel eller hasselnötter)
½ dl pinjenötter
1 dl kokos
½ dl linfrön (hela eller krossade spelar ingen roll)
½ dl solroskärnor
½ dl pumpafrön
½-1 dl valfria hackade nötter (jag använder oftast mandel eller hasselnötter)
½ dl pinjenötter
1 dl vatten
½ dl olja
ev 1 msk honung (eller mer till den sötgirige)
1-2 tsk kanel eller kardemumma
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker utan ett vanilj pulver som är gjort på utskrapet av vaniljstängerna)
½ dl olja
ev 1 msk honung (eller mer till den sötgirige)
1-2 tsk kanel eller kardemumma
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker utan ett vanilj pulver som är gjort på utskrapet av vaniljstängerna)
ev valfri torkad frukt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda bovete, kokos, linfrön, solroskärnor, pumpafrön och nötter.
Blanda sedan ihop vatten, olja, honung och kryddorna.
Häll i vatten- och oljeblandning i müslin. Blandningen blir nu lite "grötig".
Häll över blandningen på ett bakplåtspapper (på plåt) och platta ut. Ställ in i ugnen i ca 15- 20 minuter.
Det är viktigt att röra om ofta och ta ut plåten innan det blir för brun/svart.
Blanda bovete, kokos, linfrön, solroskärnor, pumpafrön och nötter.
Blanda sedan ihop vatten, olja, honung och kryddorna.
Häll i vatten- och oljeblandning i müslin. Blandningen blir nu lite "grötig".
Häll över blandningen på ett bakplåtspapper (på plåt) och platta ut. Ställ in i ugnen i ca 15- 20 minuter.
Det är viktigt att röra om ofta och ta ut plåten innan det blir för brun/svart.
Svalna på plåt och blanda sedan med torkad frukt – Färdigt!

Åhhh din stackare usch skönt att du börjar känna dig bättre. Då influensan är som värst tror man ju nästan ; ) att man ska dö ; ( kram Sofia
SvaraRaderaDen boken har jag också, finns mycket gott i den :))
SvaraRaderaFrukost är det viktigaste som finns
SvaraRaderaSkönt att du börjar piggna till:) Det är hemskt att vara sjuk!
SvaraRaderaVilken fin bok, tack för tipset!
SvaraRaderaSkönt att du mår lite bättre :)
Muslin ser god ut, kram!
Sv: Klart jag svarar på mail
Jag har inte bestämt vad jag ska bidra med ännu. Musli gör jag hela tiden så det kanske blir det för min del också eller om jag ska baka bröd.
SvaraRadera