Här om dagen så tvingade jag maken min att äta soppa. Han får tåla soppa någon gång lite då och då. Oftast så kanske han får mutas med någon god efterrätt. Då går det mesta ner. Det här receptet hittade jag på sidan Allt om mat.
Vi åt soppan till lunch men funkar säkert att ha som förrätt också! Gillar ni parmesan, ta i mer ost...
Blomkålssoppa med parmesan
2 pers
även god dagen efter

2 skivor parmaskinka
250 g blomkål
½ gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk smör
5 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 dl finriven parmesan
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
ev en skvätt grädde
Sätt ugnen på 225 grader
Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta/torka dem i ugnen i ca 5-8 min.
Ansa och bryt blomkålen i bitar.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek lök och vitlök i smör i ca 2 - 3 min.
Tillsätt sedan vatten och buljongtärning.
Lägg i blomkålen och koka den mjuk, ca 12-15 min.
Mixa sedan soppan slät och rör i parmesanosten.
Häll ev i en skvätt grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med parmaskinkan och ev lite bröd.

Jag gillar soppor och med parmesan i så måste det bli gott :)
SvaraRaderaBlomkålssoppa är mums, jag gjorde en för ett bra tag sedan men har ännu inte lagt upp den på bloggen... det börjar bli dags kanske :)
SvaraRadera