2012-04-25

Blomkålssoppa med parmesan

Sonen kom här om dagen och började prata om änglar. Han letade efter änglarna. Jag undrade för mig själv vart i jösse namn har han snappat upp detta då?! I morse pratade han om änglar igen. När vi kom till dagis stod han och kollade in på en annan avdelning. Och så börjar han prata om änglar, trodde jag....det visade sig att han sa Ingela - ja, städerskan heter ju det på dagis. Då föll poletten ner. Det är Ingela han letat efter. Men ingela är säkert en ängel hon också ;)

Här om dagen så tvingade jag maken min att äta soppa. Han får tåla soppa någon gång lite då och då. Oftast så kanske han får mutas med någon god efterrätt. Då går det mesta ner. Det här receptet hittade jag på sidan Allt om mat. 
Vi åt soppan till lunch men funkar säkert att ha som förrätt också! Gillar ni parmesan, ta i mer ost...


Blomkålssoppa med parmesan
2 pers
även god dagen efter
mat max 30 min


2 skivor parmaskinka
250 g blomkål
½ gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk smör
5 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 dl finriven parmesan
½ tsk salt
2 krm svartpeppar


ev en skvätt grädde


Sätt ugnen på 225 grader
Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta/torka dem i ugnen i ca 5-8 min. 


Ansa och bryt blomkålen i bitar.
Skala och finhacka lök och vitlök.

Stek lök och vitlök i smör i ca 2 - 3 min. 
Tillsätt sedan vatten och buljongtärning. 
Lägg i blomkålen och koka den mjuk, ca 12-15 min.
Mixa sedan soppan slät och rör i parmesanosten. 

Häll ev i en skvätt grädde. 
Smaka av med salt och peppar. 


Servera soppan med parmaskinkan och ev lite bröd. 

2 kommentarer:

  1. Jag gillar soppor och med parmesan i så måste det bli gott :)

    SvaraRadera
  2. Blomkålssoppa är mums, jag gjorde en för ett bra tag sedan men har ännu inte lagt upp den på bloggen... det börjar bli dags kanske :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...