2012-04-08

Chevrélax

Ni anar inte vad gott det är att vakna innan alla andra här i huset. Annars brukar det vara den lille morgonmarodören som vaknar vid fem-snåret. När han är sjuk sover han. Det kanske är det enda positiva med en sjuk unge (om det nu ska vara något bra med sjukdomar). Då går jag upp, tar min kaffekopp och sätter mig framför datorn och gör det jag just nu finner väldigt behagligt - jo, kolla in alla fina bloggar med mat- och bakrecept. Jag har gått och blivit bloggnörd.

Igår tog vi oss trerätters utan gäster. Adam vägrade mat så jag och maken satt själva vid bordet och öppnade till och med en flaska vin för ovanlighetens skull. Bilder och recept på vår påskaftonsmeny kommer under dagen.

Här kommer ändå en väldigt god lax. Det här med lax var ju inte så svårt som jag trodde för någon månad sedan!

Chevrélax

2 port
max 30 min
bra till matlåda


2 st laxfiléer
75 g chevré
2 msk creme fraiche
2 port potatis
sallad


Skala potatisen och skär den i tunna stavar. Lägg den på en plåt och baka potatisen i ugnen, 200 grader i ca 20-30 minuter.
Skär ett snitt i mitten av laxfiléerna. Smula sönder chevrén och blanda med creme fraichen. Smaka av med salt och peppar. Lägg oströran i varje snitt av laxfiléerna. 

När det är 10 minuter kvar av potatisen, lägg laxen på plåten och baka i ugn ca 10 minuter. 

Servera lax och potatis med en sallad. 


2 kommentarer:

  1. Lax är ju en så bra fisk, man kan göra så mycket! Detta måste jag prova då jag älskar chevre :)
    ÅH kan förstå att han älskar jordgubbar, är ju så gott!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...