Igår tog vi oss trerätters utan gäster. Adam vägrade mat så jag och maken satt själva vid bordet och öppnade till och med en flaska vin för ovanlighetens skull. Bilder och recept på vår påskaftonsmeny kommer under dagen.
Här kommer ändå en väldigt god lax. Det här med lax var ju inte så svårt som jag trodde för någon månad sedan!
Chevrélax
2 portmax 30 min
bra till matlåda
2 st laxfiléer
75 g chevré
2 msk creme fraiche
2 port potatis
sallad
Skala potatisen och skär den i tunna stavar. Lägg den på en plåt och baka potatisen i ugnen, 200 grader i ca 20-30 minuter.
Skär ett snitt i mitten av laxfiléerna. Smula sönder chevrén och blanda med creme fraichen. Smaka av med salt och peppar. Lägg oströran i varje snitt av laxfiléerna.
När det är 10 minuter kvar av potatisen, lägg laxen på plåten och baka i ugn ca 10 minuter.
Servera lax och potatis med en sallad.
Lax är ju en så bra fisk, man kan göra så mycket! Detta måste jag prova då jag älskar chevre :)
SvaraRaderaÅH kan förstå att han älskar jordgubbar, är ju så gott!
Lax och chevre passar så bra ihop!!
SvaraRadera