Vi firar både påsk och födelsedagsbarn (maken) så då firar vi med denna delikata supersmarriga och sagolika mazarintårta. Den får även bli mitt bidrag till månadens sötsak.
Mazarintårta
12 bitaröver 60 min
Deg:
2,5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör
Fyllning:
300 g mandelmassa
100 g smör
3 ägg
200 g blandade mandlar och hasselnötter
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
1,5 dl florsocker
2 msk hallonsylt
Smörj en form med löstagbar kant, 24-25 cm i diameter, med smör.
Börja med degen.
Arbeta snabbt ihop mjöl, socker och smör till en deg.
Tryck ut degen i formen, eller kavla ut den mellan två skivor plastfolie till en rund platta och lägg sedan i formen. (Jag tycker det är enklast att bara trycka ut den i formen).
Ställ sedan in formen med degen i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Nu ska du göra fyllningen.
Riv mandelmassan grovt. Vispa ihop mandelmassan med smöret.
Rör sedan ner ett ägg i taget.
Hacka mandlar och nötter grovt och rör sedan i smeten.
Tillsätt vaniljsockret.
Häll i fyllningen i formen med degen och ställ in i ugnen i ca 30-35 minuter.
Gör garneringen.
Blanda florsockret med sylten. Bred på kakan när den har svalnat. Ställ sedan kakan i kylen så att glasyren stelnar!
ÄT OCH NJUT!
Läcker!
SvaraRaderaÅh mazarintårta är ju så gott! Jättefin blev den med den rosa glasyren med :D
SvaraRaderasv: Hihi ja grodpjamasen är ju verkligen underbar! Vi har verkligen snöat in på grodor :P Glad påsk till dig med!
Aldrig testat denna tårta men den ser jättefin ut. Glad påsk önskar jag dig kram!
SvaraRaderaMazarintårtan var jättegod så nu får vi baka den till helgen
SvaraRadera