2012-04-06

Japansk wok

Jag antar att det är många som står bland sillar och laxar, kanske lamm och påsktårtor. Många kanske åker och handlar när du tror att det är lite folk men det visar sig att a-l-l-a är ute. Jag var ute och handlade i onsdags.
Hela jäkla Lidköping verkade vara i en och samma affär. Mat var slut och jag hittade inte det jag skulle ha. Så jag får gladeligen åka och trängas med folk en gång till.
Oftast så blir jag stressad när det är så mycket folk. Men jag tänkte att, om jag tar det lugnt, inte stressar på, blir irriterad  och kör över folks hälsenor så går det nog bra. Och vet ni vad. Det var riktigt roligt att gå och lyssna på hur par gick och skällde på varandra, klagade och ojjade sig. Barn skrek, barn blev kissenödiga och föräldrarna blev än mer stressade och skällde på varandra. Då gick jag och småfnittrade för mig själv lite. För egentligen, varför stressar man upp sig?! Varför skälla på varandra? Varför köra över andras hälsenor? ;)


Japansk wok 

4 port
max 30 min
bra till matlåda


500 g strimlat kött (jag använde skinkschnitzel)
2 tsk olja
3 dl kokt ris
½ purjolök
2 msk sesamfrö
1,5 dl teriyakisås
250 g sockerärtor
1 msk soja


Börja koka riset enl. förpackningens anvisning. 
Strimla köttet och purjolöken. 
Stek köttet i oljan, tillsätt purjolöken och frysta sockerärtor.
När köttet fått färg och sockerärtorna har mjuknat ha i sesamfrön.
Häll på teriyakisåsen och låt den koka upp.
Servera woken med ris och soja. 



2 kommentarer:

  1. Låter supersmarrigt!Snabbt och enkelt!!
    Trevlig påsk!!

    SvaraRadera
  2. vilken härlig insperationeblogg!!!! hit återkommer jag !

    Glad Påsk!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...