Till förrätt hade vi enkla men goda svamptoasts med parmachips.
Sist på denna menyn efter efterrätten måste man ju ha en liten tårtbit till kaffet. Den tårtbiten bestod av tryffeltårta som var påskpyntat. Tryffeltårtan hittar du HÄR.
Som form den här gången använde jag en engångs aluminiumform. När tårtan hade stelnat klippte jag upp en bit på kanten och sedan kunde jag dra av hela formen från kakan. Den behöll sin fina form och fick en fin yta.
Nu till förrätten:
Svamptoast med parmachips
4 portmax 30 minuter
250 g svamp (jag hade endast champinjoner)
2 st schalottenlökar
ca 1 msk smör
2,5 dl lätt creme fraiche
1 tsk soja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk hackad timjan
4 st skivor parmaskinka
4 st skivor lantbröd
Börja med parmaskinkan (den kan du förbereda tidigt på dagen).
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i ca 5 min tills den är torr och knaprig. Låt skinkan sedan svalna på plant underlag.
Gör sedan svampsåsen.
Skala och finhacka löken.
Ansa och skär svampen i mindre bitar.
Fräs svamp och lök i smör tills all vätska kokat in och svampen har fått lite färg.
Rör i creme fraiche, soja, salt och peppar. Låt puttra under lock i ca 5 minuter.
(Fram till det här steget kan du förbereda. Du kan då låta såsen svalna för att sedan värmas upp igen med timjan)
Blanda i timjan i svampsåsen och håll såsen varm. Under tiden lägger du 4 skivor lantbröd på en plåt. Rosta i ugnen, ca 5 minuter, tills de fått lite färg. Vänd dem efter halva tiden.
Ta ut brödet och lägg på svampsåsen. Garnera med svampchipsen och ev lite timjan.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar