Här kommer nästa del av min påskmeny. Huvudrätten bestod av chiliglaserad kyckling med ugnsrostade rotfrukter och en fetaostkräm (sås). Receptet hittar du HÄR. Första delen av menyn hittar du HÄR.
Som efterrätt hade jag detta:
Hallonswirl
4 portmax 30 min
8 st digestivekex
ca 2 msk smör
2 st gelatinblad
1,5 tsk kanel
ca 350 g frysta hallon, tinade
2 msk vatten
1 - 2 burkar vaniljkesella
färska bär till garnering
Smula digestivekexen.
Stek sedan smulorna tillsammans med kanelen i smöret. Rör om hela tiden så att det inte bränns.
Lägg sedan smulorna åt sidan.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Mosa hallonen i en kastrull. Häll i vattnet och koka upp.
Sila sedan de uppkokade hallonen - pressa ut hallonsaften.
Vispa sedan ner gelatinbladen i den varma hallonsaften.
Välj sedan ut något fint glas eller en fin skål.
Börja med smulorna i botten på glaset, sedan vaniljkesellan och sedan hallonsåsen. Lägg i lager tills glaset är fullt. Garnera med färska bär.
Mmmm swirl så lyxigt det lät:)
SvaraRaderaLåter som en väldigt god förberedelse:)
SvaraRaderaEfterrätten låter också väldigt smarrig...
Gud så gott den hallonswirlen ser ut, allt du gör här i bloggen gör en så sugen :D
SvaraRaderaJa den glassen kommer jag ihåg, älskade den också :D Hade faktiskt glömt den tills jag kollde gbs nostalgiarkiv och såg den för några veckor sen, sen dess har jag varit jättesugen på just den bananglassen :P
Den där hallonswirlen... yum!
SvaraRaderaJa, ibland blir planer inte riktigt som man tänkt sig... har ni fått vara pigga och krya nu då? Ett tag tyckte jag ni hade sjukstuga lite väl mycket. Kram!