Godmorgon!
Nu är det snart helg och maten här hemma planeras för fullt. Vad kan man äta för gott?
Jag serverade denna fläskfilé förra helgen. Den blev jättegod. Och vad gott det var med kokos i marinaden.
Hoppas ni får en bra dag!
Fläskfilé med kokos
4 portmax 30 min tillagningstid
Kött i marinad 1 timme
4 port jasminris
1 fläskfilé i lagom storlek
1 sats marinad med kokos
ca 4 msk sweet chilisås
ca 1-2 dl creme fraiche
Tomatsallad
Börja med att skiva fläskfilén i 1-1,5 cm skivor.
Lägg köttet i marinaden och låt stå i kylen en timme.
När köttet marinerat färdigt:
Börja med att koka riset enl förp. anvisning.
Gör tomatsalladen.
Sätt ugnen på grill och 250 grader.
Grilla köttet i ugnen på en plåt med bakplåtspapper - ca 3-4 min sida.
Servera köttet med ris, tomatsallad, creme fraiche och sweet chilisås.
Vad smaskigt och elegant uppläggning! gillar verkligen kokos i maten
SvaraRaderaKokos lät annorlunda och spännande i en marinad!
SvaraRaderaDen där såsen är så god, en av våra favoriter när de ska gå undan. Fläskfilé blir det i vårt kök ikväll på ett gammalt reprisrecept.
SvaraRaderaHa en skön helg.
Mums detta låter jätte gott!...jag är väldigt svag för sweet chilisås!...=)
SvaraRaderaOh det där lät ju jättegott:) Jag gillar kokos i bakverk och varför har jag inte tänkt på att ha den i maten? för det är väl kokosflingor och inte kokosmjölk?
SvaraRadera