Ikväll planerar jag lite libanesisk mat. Det får bli hemmagjord falafel och hummus, tabboulleh och lammfärsspett. Till efterrätt får det bli söta nötrullar gjord på filodeg. Recept kommer komma allt eftersom, men jag börjar med hemmagjord hummus - som är väldigt enkelt att göra bara man har tahini hemma!
Ni vet väl att ni kan följa bloggen på facebook?! https://www.facebook.com/matochglass Tryck på gillaknappen för att följa mina inlägg.
Hummus
3-4 portGår på ett kick
1 burk konserverade kikärtor
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 msk olivolja
1 msk tahini
½ tsk spiskummin
2 msk pressad citronsaft
salt och peppar
paprikapulver
Häll av kikärorna, men spara spadet.
Blanda hela kikärtor, vitlök, olja, tahini, spiskummin och citronsaft.
Mixa allt till en slät massa. Späd med spadet till önskad konsistens.
Salta och peppara efter smak.
Lägg upp hummusen i en skål och ringla över olivolja. Strö över lite paprikapulver.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar