2012-04-27

Hummus

Vi har fått en helt, spillrans ny mataffär här i stan. Coop x-tra har slagit upp sina dörrar och äntligen (!!)  har vi en affär som är öppet från 7 -22. Med en morgonpigg unge saknar jag en affär som öppnar tidigt. Det är ju så skönt att handla när inte alla andra handlar. Men, igår, när maken kom hem sent, så kunde jag ju faktiskt åka och handla ändå. Så vid halv nio tiden körde jag in på parkeringen. Hur roligt är det inte att spatsera i en helt ny affär, kolla in alla hyllor, se vad som finns nytt och sedan handla i ren förlustelse?! Nja, jag hade allt listan med mig. Men några förlustelser blev det.

Ikväll planerar jag lite libanesisk mat. Det får bli hemmagjord falafel och hummus, tabboulleh och lammfärsspett. Till efterrätt får det bli söta nötrullar gjord på filodeg. Recept kommer komma allt eftersom, men jag börjar med hemmagjord hummus - som är väldigt enkelt att göra bara man har tahini hemma!

Ni vet väl att ni kan följa bloggen på facebook?! https://www.facebook.com/matochglass Tryck på gillaknappen för att följa mina inlägg.

Hummus

3-4 port
Går på ett kick


1 burk konserverade kikärtor
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 msk olivolja
1 msk tahini
½ tsk spiskummin
2 msk pressad citronsaft
salt och peppar
paprikapulver


Häll av kikärorna, men spara spadet. 
Blanda hela kikärtor, vitlök, olja, tahini, spiskummin och citronsaft. 
Mixa allt till en slät massa. Späd med spadet till önskad konsistens.
Salta och peppara efter smak. 



Lägg upp hummusen i en skål och ringla över olivolja. Strö över lite paprikapulver. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...