2012-04-29

Tabbouleh

Tabbouleh är egentligen väldigt enkel att göra ändå gör vi den inte så ofta. Nyttig är den ju också med tanke på all persilja man har i. Persilja innehåller mycket karoten som omvandlas till A-vitamin i kroppen, c-vitamin, järn och kalcium.

Tabbouleh kan användas  som just sallad men också istället för ris, potatis och couscous. Självklart går det att använda den på mezebordet eller buffébordet!

Tabbouleh 

6 personer
max 30 min
Tillbehör eller som meze


1,5 dl kokt couscous
200 g slätbladig persilja
10 cm slanggurka
1 rödlök
2 tomater, urkärnade


Vinägrett:
Pressad saft från 2 citroner

4 msk olivolja
en stor nypa kryddpeppar
salt och svartpeppar


Koka couscousen enligt förpackningens anvisning. Låt sedan stå och svalna.
Grovhacka persiljan.
Skala och kärna ur gurkan - tärna fint.
Kärna ur tomaten - tärna fint. 

Finhacka rödlöken. 
Lägg allt "hack" i en skål tillsammans med couscousen. 


Blanda vinägretten och häll över salladen. Blanda om och ställ i kylen så att den får dra till sig lite. 

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...