Tabbouleh kan användas som just sallad men också istället för ris, potatis och couscous. Självklart går det att använda den på mezebordet eller buffébordet!
Tabbouleh
6 personermax 30 min
Tillbehör eller som meze
1,5 dl kokt couscous
200 g slätbladig persilja
10 cm slanggurka
1 rödlök
2 tomater, urkärnade
Vinägrett:
Pressad saft från 2 citroner
4 msk olivolja
en stor nypa kryddpeppar
salt och svartpeppar
Koka couscousen enligt förpackningens anvisning. Låt sedan stå och svalna.
Grovhacka persiljan.
Skala och kärna ur gurkan - tärna fint.
Kärna ur tomaten - tärna fint.
Finhacka rödlöken.
Lägg allt "hack" i en skål tillsammans med couscousen.
Blanda vinägretten och häll över salladen. Blanda om och ställ i kylen så att den får dra till sig lite.
Verka gott!
SvaraRadera