2012-05-16

Brunisar, Chokladbröd, Filbröd

...gott bröd har många namn. Det här receptet har jag fått från min svägerska Linda. Detta fick hon som liten hos sin dagmamma. Ett tag var receptet till och med hemligt. Hemligt eller ej, här publicerar jag det. Detta är ett jättebra bröd för barnen. Ja, sött, är det, men vad göra man inte för att lirka i de små liven lite bröd. Hellre bröd som jag vet ingredienserna i än ett bröd med massa konstigheter.

Detta blir en stor sats. En hel långpanna. Det som är det bästa med det här brödet är att det bara är att "kasta" i alla ingredienser i en bunke, röra om, hälla i pannan och så är det klart. Jag GILLAR när det är så ENKELT!!!

Brunisar



en hel långpanna


1 liter lättfil
4 dl sirap (ljus eller mörk) (det går att dra ner mängden sirap)
3/4 dl mjölk
1,2 kg rågsikt
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 påse brödkryddor


Sätt ugnen på 150 grader C. 
Häll i filen, sirapen och mjölken i en stor bunke. Blanda. 
Häll i alla torra ingredienser i filblandningen, blanda väl. 
Det blir en kladdig smet. 
Häll smeten på en bakpappersklädd plåt. 
Sätt in plåten i ugnen i ca 45 minuter om du har varmluft. 
Kör du i en gammal hederlig ugn  ska brödet vara inne i ugnen i 1 timme och 40 minuter. 





4 kommentarer:

  1. Låter gott och bröd med sirap brukar bli goda! Roligt också när det är enkelt att laga!

    SvaraRadera
  2. Finns det något bättre när det är bröd som detta som ska bakas. Perfekt för de av oss som inte har något tålamod:)

    SvaraRadera
  3. Mina barn äter nästan inget bröd heller. Fast det gör knappt jag heller. Vi äter däremot väldigt mycket pålägg :-) Brödet låter mycket smidigt och det är toppen när det blir en hel långpanna.

    SvaraRadera
  4. Vilket härligt bröd, hade jag fått det när jag var liten hade jag nog inte varit lika emot mörkt bröd :D Får prova någon gång!
    sv: Haha ja visst är det härligt att ändra på recept! Prova med citron, det kan nog bli gott :D

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...