2012-05-17

Rabarberkräm

Här om dagen plockade jag över ett kilo rabarber. Till kvällsmat blev det rabarberkräm. Jag måste erkänna att det var nog första gången jag gjorde kräm sen hemkunskapen. Lätt som en plätt var det ju så det lär bli mer kräm i det här huset. Det verkade uppskattas också - det är ju en fördel.

Rabarberkräm

max 30 minuter
4-6 por


ca 500 g rabarber i skivor. 
3 dl vatten
1 dl socker
1 tsk kanel
½ tsk kardemumma
2 msk potatismjöl (eller mer beroende på hur tjock du vill ha krämen)


Skär rabarberna i tunna skivor. 
Lägg rabarber, vatten, socker, kanel och kardemumma i en kastrull.
Koka upp och småputtra sedan i ca 10 minuter. 

Blanda ut potatismjöl i lite kallt vatten och häll i krämen. Rör om och koka upp på nytt. 
Servera med mjölk, ät och njut!



2 kommentarer:

  1. Gud va gott !! jag måste nog be min mamma att ta med lite rabarber sen när hon kommer så vi kan koka kräm eller baka paj :)

    SvaraRadera
  2. Servera med mjöl till? Annars lät det jättegott! ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...