2012-05-15

Getostpaj

Godmorgon!
Här är det regn och rusk ute, men vad gör det när man har sin familj som man kan värma sig med. Just nu sitter jag uppe själv, ja, det är sant! Min morgonpigge son ligger och susar fortfarande. Helt otroligt. Fast nu, bara för att jag skriver om det hör jag hur han gnyr där inne...jaja.

Här är i alla fall en gudomligt god getostpaj som min mamma brukar göra. Funkar till buffén, eller som tillbehör till en god köttbit eller kallskuret. Det är bara fantasin som sätter stopp. En sak är säker den är god, god, god, sa jag att den var god också?!


Mammas getostpaj

6-8 små port
gott på buffén eller till kött. 


Pajskal:
3 dl vetemjöl
150 g smör

2 msk vatten
2 msk sesamfrön


Fyllning:
150 g chevre
1 burk creme fraiche
2 ägg
1 msk honung
svartpeppar efter behag


3 msk osaltade pinjenötter


Börja med pajskalet.
Blanda ihop alla ingredienser, ska bli en sammanhängande degklump.

Ställ degen, invirad i plast, i kylen i ca 30 minuter. 
Sätt ugnen på 200 grader C.
Tryck sedan ut degen i en pajform. Nagga skalet. 
Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. 


Gör sedan fyllningen. 
Blanda chevre, creme fraiche, ägg, honung och svartpeppar. Häll i pajskalet. 
Grädda i ugnen tills pajen fått en fin färg. 


Rosta pinjenötterna i en torr panna. Strössla nötterna över pajen. 
Ät och njut!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...