Från smink till sallad. Detta är en sallad som kan serveras med kött, tex rostbiff, eller bara helt för sig själv som tillbehör till middagen eller som ensamrätt på buffén.
Mammas goda sallad
4-6 port30-45 min
Grönsaker:
2 paprikor, gula eller röda.
1 tsk olivolja
250 g champinjoner, färska
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
½ burk soltorkade tomater i olja
Marinad:
1 av de rostade paprikorna
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
2 msk sweet chilisås
1/4 dl balsamvinäger
½ dl olivolja
½ tsk salt
Tillbehör:
ca 75 g riven/hyvlad parmesanost
ca 25 g rostade pinjenötter
färsk timjan
rucola
Börja med grönsakerna:
Sätt ugnen på 250 grader C.
Dela paprikorna och kärna ut dem. Rosta dem i ugnen i ca 15 minuter i olivolja.
Låt dem svalna. Skala dem med en skalkniv. (En av paprikorna används i marinaden)
Marinaden:
Mixa alla ingredienser.
Skär champinjonererna i kvartar, dela kronärtskockshjärtana, skär paprika i bitar. Lägg sedan allt i en skål. Häll marinaden över och blanda sedan ner de soltorkade tomaterna med oljan som den ligger i.
Strö över parmesanost och pinjenötter.
Ja, barnen vill väl testa lite ett och annat :) Salladen låter så god!
SvaraRaderaNawww:) Så söt han är din lille kille!
SvaraRaderaRostad paprika är ju sååå gott! :)
SvaraRaderaJa ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta då barnen hittar på saker ; ) Salladen ser ju hur god ut som heslt mums vad sugen jag blev. Jobbet serverar fiskbullar URK : ( tur att jag har en matlåda i frysen. kram Sofia
SvaraRaderaLåter oerhört gott, härligt att piffa till grönsakerna med götta smaker!
SvaraRaderaGott med sallad, mums!
SvaraRaderaAllt väl med er?
Verkar definitivt värt ett försök. Man blir ju så sugen på sallad så fort solen tittar fram = )
SvaraRadera