2012-05-09

Pasta Carbonara

Vad roligt att det är så många som är med i min tävling här. Imorgon ska jag bjuda på en kolapaj som jag hittat på mästerkockens sida.

Det är fortfarande snörvel här och dessutom vattkoppor. Adam är ändå vid gott mod så vi kör på ändå här vad gäller Danmarksresan. Så idag så är det fullt sjå med packning. Dessutom ska jag ut och springa i regnet för ikväll är det vårruset i Vänersborg.

Jag har ju hört att man ska ladda med pasta när man ska springa. Jag har egentligen ingen aning men här bjuds det på carbonara. Inget svårt alls att göra och går faktiskt snabbt om man tar hjälp av ugnen. Gott är det ju också. Till och med väldigt gott!!


Pasta Carbonara

4 port
max 30 min
bra till matlåda


ca 280 g spaghetti
½ msk salt
2 paket bacon
2 vitlöksklyftor
grovmalen svartpeppar
2 ägg
1-2 dl grädde
2 dl riven parmesan


Sätt ugnen på 200 grader C. 
Lägg ut bacon på en bakplåtspappersklädd plåt. 
Ställ in i ugnen och stek baconen tills den blivit så knaprig som du vill ha den. Bryt den sedan i bitar.


Under tiden som baconet är i ugnen:
Koka upp vatten med salt. Ha i spaghettin och koka enligt paketets anvisning. 
Blanda ägg, grädde, riven parmesan lite salt och peppar.


Hacka vitlöken fint och fräs i lite smör i en kastrull. Häll i spaghettin, bacon bruten i bitar och äggblandningen. Rör tills du ser att det precis börjar stelna. Ta av från värmen och servera med extra riven parmesan. 



2 kommentarer:

  1. Lycka till med ruset:) Och ha en härlig semestertripp:) usch för vattkoppor, de kliar ju som löss;)

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Pasta Carbonara är en favorit hemma :) snabbt, lätt och gott helt enkelt!!

    Kramkram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...