2012-06-06

Citronmuffins med vallmo och jordgubbar

Då var det nationaldagen idag då. Vi firar inte så mycket mer än att äta lite extra gott till fikat. Senare under dagen kommer svärmor med man och maken ska även bjuda på middag - det blir pizza - köpt sådan. Det går det med!

Mina muffins då, de blev härligt friska och fräscha av citronsmaken. Vallmofrönen gjorde de sådär härligt krispiga och glasyren med jordgubben på var verkligen "pricken över i:et". Friskt - är precis vad temat för månadens sötsak är så detta blir mitt bidrag. Jag är även med och tävlar om en rabattkod hos Groupon.

Citronmuffisen är egentligen en Citronkaka med vallmo som jag hittade i ett av Arlas recepthäften. Men jag valde att göra muffins istället. Det som är lite roligt är att smetana används både i glasyr och smet!




Citronmuffins med vallmo och jordgubbar

ca 15 st eller en kaka på 10 bitar


100 g smält smör
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl blå vallmofrön
1 dl Smetana
rivet skal och saften från 1 citron


Glasyr:
1 dl smetana

1 dl florsocker
(dubbel sats om du gör muffins)


Sätt ugnen på 175 grader C.
Vispa ägg och socker pösigt. 
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Tillsätt smetana, citronsaft och citronskal. 
Rör till sist ner det smälta smöret. 
Häll smeten i muffinsformar eller i en smord och bröad form (ca 1,½ liter).
Grädda i mitten av ugnen ca 15-18 minuter för muffins och ca 40 minuter för kakan. 
Låt kakan/muffinsen kallna. 
Vispa smetana och florsocker till en kräm och bred över kakan. 
Garnera ät och njut!


7 kommentarer:

  1. Citron och vallmo har jag aldrig testat ihop, men brukar avguda allt med citrus i så jag är nog inte svårflirtad :)

    SvaraRadera
  2. Gahhh vad gott : ) kramar Sofia

    SvaraRadera
  3. Ser jättegott ut! Spännande med vallmo i, kram!

    SvaraRadera
  4. Häftigt med vallmo i! Jag blir jättenyfiken på hur det smakar. Bilderna har du fått till riktigt fint också:) Ha en fin nationaldag :)

    SvaraRadera
  5. Så gott med citronsmaken tillsammans med vallmo, en riktig hit tyckte videt var när vi bakade muffins med det.

    SvaraRadera
  6. Så goda dessa ser ut, ser verkligen ut att vara en frisk och god glasyr på! :D
    Så roligt att de åker till Norge och firar deras dag men inte firar vår egen, men har ju varit en dag man inte firar här i Sverige direkt :)
    Hoppas du också fick en fin dag, kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...