Syltgrottor med rabarbergötta
ca 20 st200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
Fyllning
ca ½ dl sylt
jag använde mig av rabarbersylt
Rör smör och socker smidigt.
Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl.
Rör ner det i smeten.
Arbeta samman till en deg.
Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång och skär i 20 bitar - eller den storlek du vill ha på dina grottor.
Rulla dem till kulor och tryck sedan ut en fördjupning i varje kula.
Lägg kulorna i formar och lägg i lite sylt i varje grop.
Grädda i 175 grader C, mitt i ugnen, ca 18 minuter. Låt kakorna svalna.
Ät och njut!
Säkert uppskattat på jobbet! Ser gott ut! Kram
SvaraRaderaSer gott ut och annorlunda med rabarbersylt i. Hur går det med den nya kameran, får du till det?
SvaraRaderaVilken trevlig idé med rabarbersylt i syltgrottor. jag har nog bara smakat med hallon, och det verkar ju onödigt begränsat =)
SvaraRaderaSpännande med rabarber i en småkaka! Se supergott ut!
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.blogg.se/