2012-06-28

Tacomackor med kyckling

Den "vanliga" tacosen i all ära men ibland kan man ju testa annat. Det här receptet hittade jag i tidningen buffé. Inte nog med att mackan var god den tog inte alls lång tid att göra. Perfekt för en fredagskväll om man är trött. Vill man inte ta en hel kyckling, stek på några fileér i ugnen så slipper du rensa en hel kyckling dessutom.



Tacomackor med kyckling

4 port
max 30 min


1 hel grillad kyckling
1 rödlök
1 burk majs
1 burk krossade tomater
1 påse tackokrydda
1 påse riven tacoost
8 skivor formfranska


Ev tillbehör:
guacamole
creme fraiche
sallad
tortillachips


Sätt ugnen på 225 grader C. 
Rensa och dela köttet i bitar. 
Finhacka rödlöken och blanda den med kyckling, majs, krossade tomater, tacokrydda och en halv påse tacoost. 
Lägg på blandningen på formbrödet och strö över riven ost. Ställ på en plåt i ugnen i ca 5 min eller tills mackorna fått lite färg. 
Servera med diverse tacotillbehör - ät och njut!


1 kommentar:

  1. Åh vilken smart idé! :) tacos kan ju varieras i all oändlighet typ haha :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...