2012-06-20

AVSLUTAD Tävling: vinn Arlas kokbok Fredag 20/6-30/6

Eftersom jag valde att vara med och sprida Arlas ekologiska budskap (ni kan se här till höger), så fick jag Arlas kokbok Fredag. Eftersom jag redan har den så väljer jag att tävla ut den istället, bra va?! Kokboken är bra med många olika recept som passar till fredagsmyset. Så vad är fredagsmys för dig?


Reglerna är den här gången enkla:

Beskriv ditt bästa fredagsmys ( t ex aktivitet, mat, godis) i en kommentar till det här inlägget.
Du får gärna skriva med recept, men det är frivilligt.

När tävlingen är slut väljer jag ut bästa beskrivningen på fredagsmys.
Bästa beskrivningen vinner kokboken.
Glöm inte att skriva med namn och mailadress.






27 kommentarer:

  1. Hej

    Med man och tre barn/ungdomar som gärna sitter inne på sina rum och trycker framför teve och spelkonsoller m.m. så är enda sättet att locka ut dom till fredagsmys med med en bra film och lite godsaker på bordet, t ex. en varsin plocktallrik med en massa smått & gott på som kallskuret, grillad kyckling, frukt & grönt, ostar m.m. :)

    Mvh Katja

    katjahiekka@spray.se

    SvaraRadera
  2. lite samma här det gäller att locka för att få ihop ungdomarna - fast vi har gärna ost, frukt och grönsaker av olika sorter med kex och ett par dipsåser till som vi gör själva. känns lite lyxigt och festligt och alltid lätt att få med några av barnen i köket kring detta :)

    SvaraRadera
  3. För oss behöver det inte va så invecklat, bara att få slå sig ner i soffan tillsammans och bara se på tv räcker. Oftast är veckorna så intensiva där mycket ska hinnas med så att få en kväll tillsammans i lugn och ro räcker. Eventuellt har vi något gott att äta, chips eller kokosbollar kanske men det kan lika väl vara nån ny frukt som testas eller kanske bara en skål med vindruvor.

    Tine

    nyqvist530@hotmail.com

    SvaraRadera
  4. En perfeckt fredag är när min sambos pojk kommer hit på helgen. Då blir det någon god mat kanske tacos eller om han får välja frickadeller :) Sen kollar vi på en film ihop och äter lite chips och godis. Mer än så är det inte när man är med dom för värmen och kärleken dom ger mig gör att min fredagskväll är den absolut bästa med dom.

    madelen
    madiiie_88@hotmail.com

    SvaraRadera
  5. Monika Gustavsson2012-06-21 12:36

    Min fredag är lyckad när det finns mycket plockmat. Jag älskar ostar, bröd, frukter, kallskuret, röror etc. Avslutas gärna med något bakverk med mycket choklad.

    vh
    Mamma Monika
    utsikten79@telia.com

    SvaraRadera
  6. Fredag!
    Riktigt mysigt
    En kväll med familjen
    Dags att laga mat
    Alla är med och fixar
    Godis måste vi ha
    Sura nappar och choklad!

    Mysigt tillsammans
    Yngsta dottern slocknar i soffan
    Snart sussar alla sött utom maken och jag ;)

    Då blir det fredagsmys!


    Git Lindqvist
    git.lindqvist@gmail.com

    SvaraRadera
  7. Fredagsmys för mig är att tillsammans med min pojkvän få prata och umgås utan att tänka på att man måste ställa klockan till nästa morgon eller att man måste gå och lägga sig i tid. Vi förknippar ofta fredagsmys med grillning och gärna glass efteråt, men det behöver inte vara någon avancerat utan huvudsaken är att vi får vara tillsammans och prata om veckan som varit och framtiden. FREDAGSMYYYS!

    amanda123_321@hotmail.com

    SvaraRadera
  8. Jag tycker det bästa fredagsmyset är när hela familjen samlas framför teven med en bra film och gärna glass med hallon! Mums!

    SvaraRadera
  9. Bästa fredagsmyset är när jag halvligger i min fåtölj med en hund och en katt i knät. Goda ostar, lite kex och druvor. Maken sitter i sin fåtölj och eftersom han inte råkar ha en massa djur i sitt knä, så blir det han som får fixa kaffet och skära upp av nybakt kaka. TV:n brukar stå på och vi slötittar, mest blir det småpratande om veckans händelser och vad som ska ske i veckan som kommer. Då har vi det mysigt.

    arianne Eriksson
    marianne.e2@spray.se

    SvaraRadera
  10. En härlig fisketur med bästa familjen!

    Anna zizzy@spray.se

    SvaraRadera
  11. Jag älskar att laga mat till mig och min pojkvän så det perfekta fredagsmyset för mig är att kunna grädda en äppelkaka och en spenatgratäng till middag och sedan slappna av och njuta av dagen.
    krisztina_bojt@hotmail.com

    SvaraRadera
  12. Mitt bästa fredamys är att umgås med familjen framföt teven med en bra film och äta något snacks till. Efter vi sett filmen så brukar vi disktutera vad vi tyckte om den och vad som var bra och dålig. Vi brukar komma in i väldigt bra diskussioner. Sen så är Fredagsmys för mig altid att se en bra film. Jag är inte den som gillar att gå ut och Festa vill hellre stanna hemma med min familj. Jag trivs ju som bäst när jag är i närheten av dom.

    Kram

    Jagalskarsarah@hotmail.com

    SvaraRadera
  13. Jag gillar allt som INTE inebär att hänga framför tv;n. En mysig fredag för mig är att stå i köket och laga något extra gott som tar lite extra lång tid, med dessert till, sen att alla äter middagen ihop och hjälps åt med disken, sen går ut en promenad, eller till lekparken innan den minsta ska sova, frisk luft, mätta magar och rosa kinder, DÅ är tv mys okej för när det är mörkt inne, är det mysigt inne.
    Mvh Malin Flink

    cakingmyday@hotmail.com

    SvaraRadera
  14. Jag blir allt lite avundsjuk när jag läser alla mysiga kommentarer... är ensamstående mamma till en nybliven 13-åring. Vi kunde förr mysa med en film och hembakad kladdkaka om fredagskvällen, men nu väljer han alltid datorn, mobilen eller XBOX 360 och bästisen framför mamma. Den där kokboken skulle förhoppningsvis kunna leda in mig på rätt väg för att åter få känna den där härliga slappa känslan inför helgen igen - tillsammans med min älskling... :)

    fotboll@billshemsida.se

    SvaraRadera
  15. Vi har en inomhuspicknick framför TV:n där vi tar fasta på ordet ”pick” (plocka)! Det som (eventuellt) blir över blir till en spännande salladsblandning dagen efter.

    Skaffa en massa billiga plastskålar och fyll dem med olika saker som alla får ta för sig av. Det blir både nyttigt och gott – och det är roligt att själv komponera ihop sin blandning. Förslag på vad man kan fylla skålarna med:

    Något slags matgryn (quinoa och matvete är våra favoriter)
    Någon baljväxt (kikärter är bra och matiga)
    Kokta ägg
    Tonfisk
    Skinka i tärningar
    Två olika sorters sallad
    Gurkstavar
    Skivad rödlök
    Oliver
    Körsbärstomater
    Mozzarella i bitar
    Fetaost i tärningar
    En krämig dressing
    En vinägrettdressing
    Bitar av knäckebröd och italienskt lantbröd

    SvaraRadera
  16. Maria Gustafsson2012-06-23 14:48

    Bästa fredagsmyset är när man samlats några stycken vid bastun som ligger jämte sjön. Man börjar värma upp bastun och under tiden sitter man och snackar och umgås med god dryck, ost, kex och vindruvor. Samtidigt som man känner värmen från bastun och tittar ut på den vackra naturen och sjön.

    Maria Gustafsson
    anna079@hotmail.com

    SvaraRadera
  17. Emelie Nenonen2012-06-23 15:59

    Jag tycker om när man sätter sig ner runt bordet i vardagsrummet efter en händelserik dag och bara myser framför en film. Något gott måste man ju också ha och vad är godare än frukt doppat i choklad? Inte mycket. Enkelt men åh, så gott!

    Emelie Nenonen
    emelienenonen@hotmail.com

    SvaraRadera
  18. Anna Berglund-Lundkvist2012-06-24 12:59

    Bästa myset är att samlas hela familjen i köket och laga till något som vi alla kommit överens om. Myset börjar redan i köket med andra ord.

    anna.berglund70@yahoo.se

    SvaraRadera
  19. Med fina vänner framför Oc (amerikansk serie) och tillsammans ha vi gjort tacos innan. Köttfärs, tortillas, tomater, majs, gurka, sallad, gräddfil, guacamole osv.
    Till efterrätt ar vi grilad ananas, körsbär eller något annat gott!

    Johanna
    bergkvist_johanna@hotmail.com

    SvaraRadera
  20. Myset börjar med att alla kommer hem från skola och jobb, och man åker och handlar godis till kvällen!
    Sen hjälps hela familjen åt att göra en god taco-buffé, och sedan slår vi oss ner vid tv:n, och vräker i oss godis och njuter av att vi har två lediga dagar framför oss! En perfekt fredag, haha!

    SvaraRadera
  21. Jag fredagsmyser helst med min pojkvän. Mysigast tycker jag är att börja med en promenad till butiken och köpa något gott, eftersom jag har svårt för att sitta stilla. Jag är en sucker för lakrits, men det gillar inte han, så det blir chips med dip istället. Detta avnjuts gärna framför någon dokumentär om naturen på svtplay eller ett par avsnitt av någon rolig sitcom som tillexempel New Girl eller How I met your mother.

    SvaraRadera
  22. Jag fredagsmyser gärna med god mat & sen godis och kanske en bra film eller en stunds slösurfning :-)

    SvaraRadera
  23. Bästa fredagsmyset är när jag får komma hem till min familj (vilket bara händer 3 ggr/år) och bara vara med dem! Då brukar vi grädda våfflor med glass, grädde och jordgubbar! Det är mys det!

    Annika Nilsson
    aneritrea@hotmail.com

    SvaraRadera
  24. Eftersom vi har små barn, så får vi än så länge ha fredagsmys själva, jag och min karl. Det vi gör är att tända ljus, plocka fram gott, allt ifrån chips & dip, till choklad, glass och dricka. Sen slå på en film, mysa ner oss i soffan med filt, och bara vara! Enkelt, och supermysigt.

    SvaraRadera
  25. Hej!
    Fredagsmyset är för mig ett långt,varmt bad med tända ljus. En bra bok och lite soft musik. Sen efter att ha smörjt in hela mig i väldoftande oljor och tagit på mysdressen så blir det att se på en bra film tillsammans med en god chokladbit!
    Det är härlig avkoppling efter en hård arbetsvecka!

    Camilla
    kubbov30@gavlenet.se

    SvaraRadera
  26. När det är dags för mig att fredagsmysa, ja då ska många stearinljus lysa! Tillsammans med den jag älskar mest, äter vi det vi gillar bäst. Till maten dricker vi ett glas vin, rundar sedan av med en espresso och en god chokladpralin!
    Anna
    hillabacken@spray.se

    SvaraRadera
  27. Det bästa fredagsmyset så här års ( i vanliga fall när det brukar vara varmt och sommar!) är att sitta på altanen under bar himmel och njuta av kvällssolen tillsammans med min man och vars ett glas vitt eller rosé och nyplockade jordgubbar fortfarande varma efter dagens sol. Thats it! Mer krävs inte. Lugn, ro och frånsett trevligt samtal är det tystnad.


    Trevlig helg!
    MVH
    Ida B
    idapida@banck.se

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...